Home / Over ons

Over ons

Ongedierte, ook vaak plaagdieren genoemd, kunnen voor veel overlast zorgen. Zo kunnen ze schades aan gebouwen of materialen aanrichten maar ook ziektes overbrengen. Provide is gespecialiseerd in het bestrijden en weren van knaagdieren, insecten en schimmels.

Provide is een jong maar ervaren bedrijf. Eigenaar, Francois van Mierlo, heeft zijn praktijkervaring bij een van de grotere spelers in de branche opgedaan. Hij wil zich in de markt onderscheiden door te werken volgens de IPM (Intergrated Pest Management) methode. Eerst wordt er gekeken of de overlast op is te lossen door wering of het wegnemen van de bron. In bepaalde gevallen ontkom je niet aan chemische bestrijding,
dan zal dit volgens de streng geldende regels worden uitgevoerd, rekening houdend dat deze oplossingen slechts tijdelijk kunnen zijn en de nodige risico’s met zich mee brengen!

Om tot een goede bestrijding of preventie te komen is het belangrijk dat wij samen met de opdrachtgever het probleem aanpakken en naar hygiënische of bouwkundige oplossingen te zoeken.

IPM methode

Waarom de IPM aanpak en niet gewoon alleen chemisch bestrijden?

  • Terug brengen van kosten. Frequente controle op ongedierte  is goedkoper dan het uitvoeren van bestrijdingsacties
  • De wet stelt steeds strengere eisen aan het onnodig terecht komen van bestrijdingsmiddelen in het milieu
  • Als bedrijf heb je de plicht om de consument een product te leveren dat niet in aanraking is gekomen met ongedierte of bestrijdingsmiddelen

Onze werkwijze

Naast de IPM werkwijze staat discretie, flexibiliteit en meedenken met de klant bij ons hoog in het vaandel. Dit in combinatie met een reële prijsvorming  zorgt ervoor dat wij de juiste specialist zijn voor het oplossen van ongedierte overlast voor zowel particulieren als bedrijven. Provide werkt samen met een paar collega bedrijven zodat de servicegraad van 365 dagen per jaar gegarandeerd is, komt u voor een onaangename verassing te staan dan zijn wij altijd snel ter plekke!

Provide ongediertepreventie & bestrijding is  CPMV en VCA-VOL gecertificeerd en aangesloten bij brancheorganisatie PLA..N (Platform Plaagdierbeheersing Nederland).

Meer weten over onze aanpak?